Hape menynë kryesore
Leonard Cohen, në vitin 1988

Leonard Norman Cohen ka lindur 21 shtator 1934 në Westmount (Kebek) dhe vdiq më 7 nëntorin 2016, në Los Angeles (Kaliforni), këngëtar-kompozitor, muzikant, poet, romancier dhe piktor kanadez.[1]

Gjatë viteve 60, Cohen lëviz hapat e parë në skenën muzikore. Në albumin e tij i parë ai ndërthur poezi e një muzikë minimale.

DiskografiaRedakto

  • Songs of Leonard Cohen (1967)
  • Songs from a Room (1969)
  • Songs of Love and Hate (1971)
  • New Skin for the Old Ceremony (1974)
  • Death of a Ladies' Man (1977)
  • Recent Songs (1979)
  • Various Positions (1984)
  • I'm Your Man (1988)
  • The Future (1992)
  • Ten New Songs (2001)
  • Dear Heather (2004)
  • Old Ideas (2012)
  • Popular Problems (2014)
  • You Want It Darker (2016)

ReferimeRedakto

  1. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 17 nëntor 2016. Marrë më 12 nëntor 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)


  Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.