Ky është një film për bërjen e librit. Arti dhe zanati i të bërit të objektit që është dhe ka qenë gjithmonë pjesë e jetës tonë. Duke filluar thjesht me një fije letre, e cila pëson dhunën e makinerisë së shtypit, të palosjes, të prerjes dhe qepjes, për t’u finalizuar në një njësi që përmbledh fjalë. Këtë njësi të cilën e quajmë “book”. Por çfarë e bën një libër të jetë një libër? “Zëri” i Stéphane Mallarmé-së shpie tek disa përgjigje për këtë pyetje. [1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

  • Regjia: Elton Baxhaku, Eriona Çami
  • Prodhuar nga: Plain Thinking -Al

ReferimeRedakto

  1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
  2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok