Librat e bibliotekës Doli

artikull-listë e Wikimedias
Nr Titulli i librit lugjet e verdha Autori rexhep hoxha Shtëpia botuese rilindja-prishtin Viti i botimit 1972
1 Dinosaurët Përpara Errësirës Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2004
2 Delfinët në të gdhirë Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2004
3 Kalorësi në agim Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2004
4 E Diela e luftës civile Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2005
5 Dingot përpara darkës Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2005
6 Ora e Lojërave olimpike Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2005
7 Mesnatë në hënë Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2004
8 Nata e ninxhave Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2005
9 Vera e gjarprit të detit Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2007
10 Krishtlindje në Kameleot Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2007
11 Dimri i magjistarit akull Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2007
12 Mirëmëngjes, gorilla Meri Poup Ozborn DRITAN-Tiranë 2004
13 Libri i gabimeve Xhani Rodari GUTENBERG-Prishtinë 2004
14 Pyetje pa nota Mehmet Bobi Ideali-as 2004
15 Luli I vocërr Migjeni Rilindja-Prishtinë 1970
16 Dita e Xhufkave Rifat Kukaj Rilindja-Prishtinë 1977
17 Përmbledhje vjershash për fëmijë Ndre Mjeda Rilindja-Prishtinë 1977
18 Poezi të zgjedhura Adelina Mamaqi Rilindja-Prishtinë 1983
19 Xixëllonjat e vogëla Qamil Guranjaku Rilindja-Prishtinë 1984
20 Lugjet e verdha Rexhep Hoxha Rilindja-Prishtinë 1972
21 Përrallëza Ezopi Rilindja-Prishtinë 1979
22 Përralla popullore mbi kafshët Bedri Dedja Libri shkollor-Prishtinë 2003
23 Përmbledhje vjershash për fëmijë Ndre Mjeda Rilindja-Prishtinë 1972
24 Nipi i minatorit Maksut Shehu Rilindja-Prishtinë 1972
25 Përrallëza Ezopi Rilindja-Prishtinë 1977
26 Në kërkim të së bukurës së dheut Natasha Xhagolli Dudaj-Tiranë 2001
27 CVH Qamil Batalli ETMMK-Prishtinë 2002
28 Emomiana Hasan Hasani Prishtinë 1980
29 Përralla Vëllezërit Grim ETMMK-Prishtinë
30 Përrallëza Ezopi Libri shkollor-Prishtinë 2001
31 Një udhëtim i rrezikshëm Bedri Dedja Andrensen
32 Aventurat Bubëlzat
33 Lushi si Askushi Arif Demolli Dija-Prishtinë 2000
34 Kasollja Bllasko Ibanezit Rilindja-Prishtinë 1969
35 Princi i lumtur Oskar Uajld ABC-Tiranë 2007
36 Aventurat e Kapitenit Grif Xhek London ABC-Tiranë 2007
37 Meri Popins Pamela L. Trevers ABC-Tiranë 2007
38 E bukura e liqenit (legjenda shqiptare) Redona-tiranë 2003
39 Gabimet e veshkaushit Odhise Grillo Toena-tiranë 2001
40 Good luck Peklama-Tiranë 1997
41 Fjalor Shqip-Anglisht Nazmie Behushi-Ali Ekmeçiu G-tiranë 1999
42 Fjalor Shqip-Anglisht-Shqip Ramazan Hysa Edfa-tiranë 2004
43 Anglishtja pa mundim ASSIMIL UEGEN-Tiranë 2000
44 Emri i trëndafilit Umberto Eco Koha Ditore 2005
45 Mjeshtri dhe Margarita Mihail Bulgakov Koha Ditore 2005
46 Ulku dhe Uilli Vath Koreshi Koha Ditore 2005
47 Zonja Vdekje Çarls Bukovsi Koha Ditore 2005
48 Muri Zhan Sartër Koha Ditore 2005
49 Procesi Franc Kafka Koha Ditore 2005
50 Ditë të qeta në Klishi Henri Miller Koha Ditore 2005
51 Kur dashuronte Suani Marsel Prust Koha Ditore 2005
52 I humburi Fatos Kongoli Koha Ditore 2005
53 Siddharta Herman Hese Koha Ditore 2005
54 Lorita Vladmir Nabokov Koha Ditore 2005
55 Kujtimet e Adrianos Margerit Jusenar Koha Ditore 2005
56 Këlthitja dhe mllefi Uiliem Fokner Koha Ditore 2005
57 Dashnori Margerit Dyras Koha Ditore 2005
58 Gjaku i dallëndyshes Ezopi Koha Ditore 2005
59 Gruaja Leopard Alberto Moravia Koha Ditore 2005
60 Gjenerali i ushtrisë së vdekur Ismail Kadare Koha Ditore 2005
61 Vilet e Zemërimit Xhon Stajnberg Koha Ditore 2005
62 I huaji Albert Kamy Koha Ditore 2005
63 Kinkakuxhi Jukio Mishima Koha Ditore 2005
64 Pipi qorapëgjata Astrid Lingren ETMMK-Prishtinë
67 Ajo botë SI kjo botë M. Scott Peck, M. D. Elta B. S. & Artini-Prishtinë 2003
68 Këngët e Isuf Myzyrit Prof. Ibrahim Madhi
69 Aladini Dhe llamba magjike Përralla ABC-Tiranë 2007
70 Kozeta Viktor Hygo ABC-Tiranë 2007
71 Tomponia e Gjakovës me rrethinë Kuvendi I komunës Gjakovë 2002
72 Zbulo trupin e njeriiut Luann Colombo Arba Editions-Tiranë 2002
73 ABETARE Artur shkurti Udha e Shkornjave
74 Gjithçka që duhet të dini Grup autorësh Arba Editions-Tiranë
75 Përse ? Andrea Dami EduALBA
76 Pse unë jam unë ? Robert Winston EduAlba
77 Enciklopedi e listruar për fëmijë Jane Elliot dhe Colin King… SHLK & TOENA - Tiranë
78 Mitologja Greke Tony Wolf EDUALBA
79 Fjalor im i parë pamor Jean C. Corbeil-Ariane Archambaut EduALBA
80 Planeti Ynë Carlo Alberto Michelini OMBRA GVG-Tiranë 2005
81 Presidenti i Planetit të kuq Bedri Dedja Dedja
82 Fjalor i shqipes së sotme Akademia e shkencave e shqipërisë Toena-tiranë 2002
83 1000 Receta Për çdo Familje Fikrie Gagica - Ukelli INTERPRESS