Lidhja Hanseatike (Hanseatic League - e njohur gjithashtu si Hansa, gjermanisht Hanse) ka qenë një organizatë e themeluar mes vendbanimeve gjermane veriore dhe komuniteteve gjermane të largëta për të mbrojtur interesat e përbashkëta në tregëti. Lidhja Hanseatike dominoi aktivitetin tregtar në Europën Veriore nga shkeulli i 13-të në shekullin e 15-të.

Europa Veriore në vitin 1400; tregohet zona Lidhjes Hanseatike.

Hanse është një term gjerman për "asocimin", që vjen nga një fjalë gotike për të emërtuar "kompaninë" apo "trupat".[1]

Shiko dhe

Redakto

Shënime dhe referenca

Redakto
  1. ^ Encyclopædia Britannica. "Hanseatic League"

Lidhje të jashtme

Redakto