Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Pa referenca, Pa lidhje interwiki, Nuk ka strukture te mirë, Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --Liridon 8 shtator 2010 21:30 (CEST)

Limnos është një ishull grek.

Limnos (gr: Λήμνος) në kohët e lashta quhej Lemnos, është një ishull grek ndodhet në Egjeun e veriut, dhe administrimi i takon prefekturës së Lesbos. Sipërfaqja e ishullit është rreth 476 km ², dhe ka rreth 17 000 banorë. Qyteti më i madh në ishull është qyteti i Mirina. Limnos është një nga ishujt më verior në Detin Egje. Ishulli në fjalë në Greq llogaritet se është i madhësisë së mesatare me një sipërfaqe 477 km ².

Klima në ishullin Limnos është mesdhetare me verëra të gjata dhe të të nxehta dhe dimra të butë dhe me shi.