Liqeni i Dibrës (maqedonisht: Дебарско Езеро/Debarsko Ezero) është një liqen artificial në pjesën perëndimore të Maqedonisë së Veriut afër qytetit Dibër, pas së cilës është quajtur. Një digë në Shpile bllokon Drinin e Zi, lumin e dytë më të gjatë në shtetin. Liqeni i Dibrës ka një sipërfaqe prej 13.2 km² dhe kështu është ndër liqenet më të mëdha në Maqedoninë e Veriut. Ajo është 92 metra e thellë dhe ulet në një lartësi prej 580 metrash mbi detit Adriatik. Liqeni artificial u krijua midis 1966 dhe 1968, pasi diga ekzistuese në Shpile u rrit në 102 metra.

Liqeni i Dibrës
Дебарско Езеро
Liqeni i Dibrës
VendiMaqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut
Koordinatat41°30′02″N 20°31′10″E / 41.50056°N 20.51944°E / 41.50056; 20.51944