Liqeni i Kozjakut (maqedonisht: Езеро Козјак/Ezero Kozjak) është një liqen artificial në pjesën veri-perëndimore të Maqedonisë së Veriut. U krijua në vitet 2000-të, nga një dige hidroelektrike në lumin Treskë dhe është 32 kilometra e gjatë dhe 130 metra e thellë. Ajo është 469.9 metra mbi nivelin e detit dhe përmban 380 milion metra kub ujë. Është një vend strehë peshqish dhe liqeni më i madh artificial në shtetin. Puna në digë filloi në vitin 1994, mbushja e liqenit në vitin 2003 dhe centrali hidroelektrik filloi punën në 2004. Hidrocentrali ka dy turbina me kapacitet nominal prej secili 41 megavatë.

Liqeni i Kozjakut
Езеро Козјак
Kozyak-ot-foynik.jpg
Liqeni i Kozjakut
VendiMaqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut
Koordinatat41°48′42″N 21°9′58″E / 41.81167°N 21.16611°E / 41.81167; 21.16611Coordinates: 41°48′42″N 21°9′58″E / 41.81167°N 21.16611°E / 41.81167; 21.16611