Liqeni i Sipërm ndodhet në kufirin mes SHBA-së dhe Kanadasë.Përnjëherit është liqeni më i madh i Amerikës , sipërfaqja e tij është 82,100km2 , poashtu është liqen mjaft i thellë , ku thellësia maksimale e tij është 406m

Liqeni i Sipërm-shtrirja