Liqenet Baćina
Liqeni i Lokvarskës
Liqen Qarku Zonë
km²
Lartësi
m
Thellësi
m
Liqeni i Vranskoës (Dalmatia) Zadar dhe Šibenik-Knin 30.7 0.1 4
Liqeni i Dubravskës Varaždin dhe Međimurje 17.1 138 n/a
Liqeni i Peručës Split-Dalmatia 13.0 360 64
Liqeni i Prokljanskës Šibenik-Knin 11.1 0.5 25
Liqeni i Varaždinskës Varaždin dhe Međimurje 10.1 158 n/a
Liqeni i Vranskës (Cres) Primorje-Gorski Kotar 5.8 16 74
Liqeni i Krušćičkës Lika-Senj 3.9 554 n/a
Liqeni i Kopačevskës Osijek-Baranja 1.5–3.5 80 n/a
Liqeni i Borovikës Osijek-Baranja 2.5 n/a n/a
Liqeni i Lokvarskës Primorje-Gorski Kotar 2.1 770 40
Liqenet Mljet (2 liqene) Dubrovnik-Neretva 2.01 0 46
Liqenet Plitvice (16 liqene) Lika-Senj 1.98 503–636 3–46
Liqenet Baćina (6 liqene) Dubrovnik-Neretva 1.9 5 32
Liqeni i Sabljačkës Karlovac 1.2 320 6
Liqeni i Bajerskës Primorje-Gorski Kotar 0.5 730 7
Liqeni i Trakošćanskës Varaždin 0.2 255 n/a

Shiko dhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto