Lucero (emri i vertete Lucero Hogaza Leon lindi në 29 gusht 1969Meksiko, është një aktore dhe këngëtare. Ajo e filloi karrierën në moshën 10 vjeçare si Lucerito. Ajo është e martuar me këngëtarin Manuel Mijares me të cilin ka dy fëmijë. Nëna e saj, aktorja dhe producentja Lucero Leon, është menaxher i saj.

Telenovela Redakto

 

2010: Soy tu Duena (2010) - Valentina Villalba... protagoniste

Albume Redakto

Albume Speciale & Eps Redakto