43°44′02″N 19°12′22″E / 43.734°N 19.206°E / 43.734; 19.206

Lumi Lim

Limi është një lum i trojeve shqiptare që kalon nëpër Sanxhakun e Pazarit të Ri. Lumi Lim është lum malor i cili rrjedh nga Liqeni i Plavës. Emrin e ka marrë nga fjala shqipe "lum".[1]

Mouth of Lim

Rrjedh nëpër Plavë, Berane dhe Bjello Pole në Mal të Zi. Pastaj hyn në Shqipëri. Pastaj hyn në territorin e Serbisë nëpër Prijepole dhe Priboj, futet në territorin e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe në afërsi të vendbanimit Megjegje të Vishegradit derdhet në lumin Drina.

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Dr. Ejup Mushoviq: Novi Pazar i okolina, faqe 90.