Obus 122 mm M1938 (М-30)
M30 howitzer nn 1.jpg
M-30 në Muzeun e Armve Tirane.
Tipi Top obus
Vendi i origjinës Bashkimi Sovjetik
Historia e Prodhimit
Dizenjuesi Motovilikha Plants,
F. F. Petrov
Dizenjuar 1938
Prodhuesi Joseph Stalin Factory No. 92 dhe Uralmash
Prodhuar 1939-1955
Numri ndërtuar 19,266
Variante M-30S, Tipi 54
Specifikimet
Pesha në betejë: 2,450 kg
në udhëtim: 3,100 kg
Gjatësia 5.9 m
Tyta Gjatësia tyta: 2.67 m L/21.9
e gjitha: 2.8 m L/23 (pa frenat e grykës)
Gjërësia 1.98 m
Lartësia 1.82 m
Ekuipazhi 8

Kalibri 121.92 mm
Foleja e mbushjes Vidë e ndërprerë
Pasgoditja hidropneumatike
Mbajtja gjysëm rimorkio
Lartësia -3° deri 63.5°
Traversa 49°
Shpejtësia e goditjes 5-6 predha në minutë
Rrezja maksimale 11.8 km