Heckler & Koch MP7
Heckler & Koch MP7A1.jpg
Një MP7A1 me silenciator, karikator të zgjatur dhe me teleskop.
Tipi
 • Armë mbrojtëse personale
 • Armë Automatike
 • Pistoletë automatike
 • Vendi i origjinës FlamuriGjermania
  Historia e shërbimit
  Në shërbim 2001–tani
  Përdorur nga Më shumë se 10 Shtete
  në Shqipëri e përdor RENEA
  Luftërat Lufta e Afganistanit
  Historia e Prodhimit
  Dizenjuesi Heckler & Koch
  Dizenjuar 2009
  Prodhuesi Heckler & Koch
  Prodhuar 2001–tani
  Variante PDW, MP7, MP7A1, MP7SF etj.
  Specifikimet
  Pesha
  • 1.2kg me karikator 20-fishekësh bosh (PDW)
  • 1.9kg pa karikator (MP7A1
  Gjatësia 638mm qytë e zgjatur / 415mm qytë e tërhequr
  Tyta Gjatësia 180mm
  Gjërësia 51mm
  Lartësia 169.5mm

  Fishekë HK 4.6×30mm
  Funksionimi Me gaz
  Shpejtësia e goditjes 950 goditje/min
  Shpejtësia e fishekut 735m/s
  Rrezja efektive 200 m
  Sistemi i ushqimit Karikator me 20, 30 ose 40 fishekë.
  Shënjestruesi Ndriçim me Tridium, shikim natën, e rregullueshme pistoletë ose automatik