Magnus Celsius (16 janar 1621 - 5 maj 1679) ishte astronomë dhe matematician suedezë. Ai ishte gjyshi i Anders Celsius. Në vitin 1649, ai u bë magjistër në universitetin e Uppsalës. Në vitin 1668, ai u bë profesorë i matematikës në universitet dhe më vonë në vitin 1675, ai u bë drejtor i universitetit.