Mali Rodop (bullg. Родопи, Родопа планина, Родопите, greq. Ροδόπη) është mal në Bullgari dhe Greqi, i cili është pjesë në Masivin e Rodopeve. Mali i Rodopit është masivi më i gjatë në Bullgari dhe përfshinë rreth 1/3 e teritorit të Bullagarisë. Gjatësia e tij është rreth 220–240 km, ndërsa gjerësi –deri 100 km. Përfshinë një sipëfaqe rreth 18000 km2, prej tyre 14.571 km2 në Bullgari. maja më e lartë e Rodopit është Veliki Persenk (bug. Голям Персенк) me 2.191 m lartësi mbidetare, e cila gjindet në Çernatic në Rodopin perëndimor.

shtrirja e malit Rodop

shih edhe këtë

Redakto