Mami Kingetsu (金月 真美, Kingetsu Mami; lindi më 2 prill 1965) është dubluese dhe këngëtare japoneze.[1] Ajo tani është duke bashkëpunuar me Aoni Production.[2] Rolet e saja në anime janë Elena në Gun Sword, Izumi Himuro në Princesha Nine, Nagisa Shiozaki në Yume de Aetara, Misao Aki në Peach Girl dhe Stussy në One Piece.

FilmografiaRedakto

AnimeRedakto

Viti Titulli Role Burimi[3]
1994 Re: Cutie Honey Cobalt Crow [4]
1995 Saint Tail Sakiko [4][5]
1997 Kindaichi Case Files Emily Miura [4][5]
1997 Burn-Up Excess Maki [4][5]
1998 Princesha Nine Izumi Himuro [4][5]
1998 Gasaraki Miharu [4][5]
1998 Yume de Aetara Nagisa Shiozaki [5]
1999 Crest of the Stars Fegudakupe Muinishu [5]
1999 Sekai no hikaru shinranshonin
ja:世界の光 親鸞聖人
Shinichi Kaku [5]
1999 Gokudo Aventurieri Jin (femër) [4][5]
1999 Shin Hakkenden Ayashi [4][5]
1999 I'm Gonna Be An Angel! Shinobu-sensei [4][5]
1999 Tokimeki Memorial Shiori Fujisaki [4]
2000 Shinzo Runaria [4][5]
2000 Labyrinth of Flames Carrie [4]
2000 Sci-Fi Harry Merrill [5]
2000 Pipopapopatoru-kun
ja:ピポパポパトルくん
Momoko [5]
2001 Run=Dim Ianzu Konno [5]
2001 Star Ocean EX Celine Jules [4][5]
2002 Genma Wars Non Namie [5]
2002 One Piece Miss Merry Christmas
2002 Magical Shopping Arcade Abenobashi Fumiko Asahina, Shiotan [4][5]
2002 The Twelve Kingdoms Akikancho [5]
2002 ex-Driver: Nina & Rei Danger Zone Rei Kazama [5]
2002 Hanada Shōnen Shi Melon [5]
2002 Case Closed Eiko Nojima [4]
2002–03 Barom-1 Hamada-sensei [4][5]
2003 Machine Robo Rescue Nëna e Elias [5]
2004 Monkey Turn Chiaki Kushida [4][5]
2004 Paranoia Agent Mësuesja shtëpiake [4][5]
2004 Master Keaton Claire [4]
2004 Interlude Izumi Marufuji [4]
2004 Monkey Turn V Chiaki Kushida [5]
2004 Re: Cutie Honey Cobalt Claw [4]
2004–05 Blue Seed Reiko Kanbayashi
2004–11 Ring ni Kakero 1 Takako Kawai [5]
2005 Peach Girl Misao Aki [5]
2005 Gun Sword Elena [5]
2005 Petopeto-san Maruko Fujimura [5]
2005 SoltyRei Natalie Roman [5]
2006 Yōkai Ningen Bem Succubus [4][5]
2006 Powerpuff Girls Z Koroko [5]
2006 Lili to kaeru to (Ototo)
ja:リリとカエルと(弟)
Mama [5]
2006 Hell Girl: Two Mirrors Ran Hemni [5]
2006 Happy Lucky Bikkuriman Venus Shirayuki
2007 GeGeGe no Kitaro Shirokihatsu, Futaruchionna [5]
2007 Dennou Coil Shizue Okongi [5]
2007 Hatara Kizzu Maihamu Gumi Kiriko Ogami [5]
2008 Kaiba Rama [5]
2008 Someday's Dreamers Kazene Toen [5]
2009 源氏物語千年紀 Genji [5]
2011 Sket Dance Nëna e Fuefukit [5]
2011 Croisée in a Foreign Labyrinth Zonjusha [5]
2014 Kamigami no Asobi Nëna e Yui [5]
2014 Sailor Moon Crystal Ligjëruesja [5]
2015 Venus Project Mësuesja [4][5]
2018 One Piece Stussy

FilmRedakto

Viti Titulli Roli Burimi[3]
2007 One Piece: Princesha e Shkretëtirës dhe Piratët: Aventurat në Alabasta Miss Merry Christmas [5]
2008 Detective Conan: Full Score of Fear Shine Yamane [5]

DiskografiaRedakto

Albums[6][3]
  • Tokimeki (ときめき) (Konami, 1996)
  • Catchy (Konami, 1996)
  • Summer Break (サマーブレイク Samā Bureiku) (Konami, 1997)
  • K-Brand (Konami, 1998)
  • Touch and Go (Konami, 1998)
  • From the Bests (Konami, 1999)
  • Hibiscus (ハイビスカス Haibisukasu) (King, 2000)
  • Vintage (King, 2001)
  • Love Clue (King, 2001)
  • Rainbow (Most, 2015)[7]


ReferimetRedakto

  1. ^ "(article title unclear)". Look Japan, Volume 43, Issues 493-504. 1997. f. 70. Marrë më 6 korrik 2011. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Doi, Hitoshi (1 tetor 2015). "Kingetsu Mami (金月真美) – Personal Information". Hitoshi Doi's Seiyuu Database. Marrë më 3 tetor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ a b c "青二プロダクション 金月真美" [Aoni Production – Mami Kingetsu]. Aoni Production (në japonisht). Marrë më 3 tetor 2015.
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w Doi, Hitoshi. "Kingetsu Mami roles". Hitoshi Doi's Seiyuu Database. Marrë më 3 tetor 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av "声優さん出演リスト 個別表示:金月真美(Mami Kingetsu)" [Lista e paraqitjeve të dublueses: Mami Kingetsu]. Voice Artist Database (në japonisht). GamePlaza-HARUKA-. 22 qershor 2015.
  6. ^ http://www.oricon.co.jp/prof/203079/products/album/
  7. ^ http://www.cdjapan.co.jp/product/MOCA-1848