Manati

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Lezhës

Manatia është një fshatkomunën Kolshrrethin e LezhësShqipërisë.

Manatia
Popullsia
 • GjithsejRreth 2.000

Gjeografia Redakto

Ky fshat ndodhet 3 km në juglindje të qytetit të Lezhës. Maja më e lartë e këtij fshati është 'maja Maldardhës' e lartë 509m.

Historia Redakto

Fshati në origjinë ka lindur në "Manati lart" ose më saktë në kodrën afer fshatit të sotëm të Manatisë. Në fillimet e shekullit XX fshatarët filluan të sistemojnë dhe pastrojnë tokat fushore dendësisht të pyllzuara dhe të ndërtojnë kullat e para. Gjë që çoi në zbrazjen e fshatit në kodër/mal dhe ngritjen e atij në fushë, buzë malit.

Demografia Redakto

Popullsia është përafersisht 2000 banorë

Shih edhe Redakto