Maratona e protestës apo protesta Marë te tonë quhej protesta e zhvilluar nga data 20 nëntor 2009 nga partit opozitare në Tiranë.

Protesta a filluar në orën 16, duke u nisur nga sheshi "Skënderbeu". Krye organizator i protestës merret të jetë kryetari i partisë socialiste të Shqipërisë, Edi Rama. Për këtë qëllim organizatorët kanë ngrehë lëmshet e 25 çadrave para zyreve qeveritare.[1]

Përpos mediave dhe një pjese të popullit, protestesit i ka përshëndetur edhe kryeqeveritari i Republikës së Shqipërisë, Sali Berisha.[2]. Për dallim nga protestat e mbajtur gjatë kohës së rebelimit, këto protesta duket të jenë ndër protestat më demokratike në Ballkan.

Shiko dhe lëtëRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ [1].
  2. ^ [2] [javascript:window.open('/fotoAlbum/dritare.php?id=201&IDFoto=201','gal','width=640,height=680,scrollbars=yes');void(0); ]