Masakra (fr. massacre) është akti i vrasjes së një numri të madh njerëzish në mënyrë mizore. Ka përkufizime që përkrahin supozimin se viktimat e masakrës janë të pambrojtur dhe nuk janë në gjendje për të parandaluar masakrën.[1] Për masakër mund të fliet edhe kur viktimat janë kafshë, jo vetëm njerëz.

ReferimetRedakto