Masakra e Cërrikut ndodhi gjatë Rebelimit të vitit 1997 në qytetin Cerrikut i cili ishte nën kontrollin e rebelëve të armatosur në ditën e 23 maj-t 1997 Garda e Republikës së Shqipërisë ishte ne nje operacion per shtypjen e rebelimit ne veri të Elbasanit Autoblinda e Gardës sa spo hyri ne Cërrik

Rebelet i sulmuan ne nje perleshje me Rebelet 6 gardist mbetën te vrarë dhe 22 mbetën te plagosur. Rebëlt e cerrikut në atë kohë ishin perkrahes te flaktë të Partisë Socialiste të Shqipëris të cilet kishin nën shenjester Gardën e Repbulikës gjatë perleshjeve me armë në Masakrën e Cërrikut. Autoblinda e Gardës kishte marr flakë dhe shume gardist mbetën te plagosur, Pergjesin per kete maskakër e morrën Rebelet a thanë se kishin paralajmuar ushtrinë dhe Gardën nese perpiqen per shtypjen e Rebelimit.

Viktimat

Redakto

Të vrarë

Redakto
 • Sali Martini (42 vjeç)
 • Halit Haxhia (27 vjeç)
 • Bashkim Mella (21 vjeç)
 • Qemal Mehmeti (21 vjeç)
 • Petrit Gjonaj (21 vjeç)
 • Besnik Sylaj (22 vjeç)

Te Plagosur

Redakto
 • Agron Kuliçi
 • Vladimir Loka
 • Petrit Guga
 • Pashk Doda
 • Preng Lasku
 • Dedë Mark Gjoka
 • Gjergj Qoka
 • Dritan Hasa
 • Pjerin Calaj
 • Pashk Doda
 • Petrit Ndoja
 • Petrit Nika
 • Vladimir Ndoka
 • Dedë Margjoka
 • Gjegj Gjoka
 • Fran Sotka
 • Fahri Metalia
 • Gëzim Vela
 • Agim Biberi
 • Dritan Hasani
 • Petrit Gunga
 • Petrit Gjoka

Referimet

Redakto

Shiko dhe

Redakto