Mehmed Hoxha (1908 – 1987) aktivist dhe luftëtar gjatë Luftës së Dytë Botërore, shqiptar nga Kosova.

Mehmedi më 1 janar 1944 nga ana e komunistëve u emërua në postin e Udhëheqësit të Komitetit Çlirimtar Popullor për Krahinën Socialiste Autonome të Kosovës.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ b:Vitviteja/Presidenca e Rep. Kosovës


  Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.