Mehmet Surdulli ka lindur më 25 mars të vitit 1933 në fshatin Desivojcë të Dardanës (ish Kamenicës) në Kosovë. Rrjedh nga një familje me tradita atdhetare e ndjekur me dhunë nga Surdulica në vitin 1878 dhe e vendosur në Desivojcë. Shkollimin fillor e ka kryer në Desivojcë, të mesmin në Gjilan ndërsa fakultetin për gjuhë dhe letërsi shqipe e mbaroi në Beograd. Ishte veprimtarë i shquar për zhvillimin e arsimit shqip në Kosovë. Pos zhvillimit të arsimit, me çka u mor gjatë tërë jetës, ai u mor edhe me poezi. Vdiq në Prishtinë në vitin 2003.

Tituj të veprave

Redakto

Veprat letrare të Mehmet Surdullit :

  • “Ruaje krenarinë” - Prishtinë 1996
  • “Gëzuar lirinë” - Prishtinë 2003
  • “Tre vëllezërit dhe i dituri” (Poemë për fëmijë) - Prishtinë 2003