Melatonina është një hormon I sekretuar nga një grenader e vogël ne tru e cila ndihmon trupin tuaj ne rregullimin e ritmit cirkadian, i njohur ndryshe edhe si “cikli gjumë/zgjim”. Gjate nattes, kur ambienti përqark errësohet, fiken dritat, truri rrit prodhimin e mélatonines, e cila me pas jep gjendjen e gjumit. Ndërkohe, ne mëngjes si rezultat i ekspozimit ndaj dritës, ben qe melatonina te mos prodhohet me nga truri duke u zgjuar ne ketë mënyre i freskët dhe gati per te filluar ditën.