Memoriali i Mirënjohjes, kushtuar mikpritjes vëllazërore të banorëve të Dukatit dhe Tragjasit, ndaj popullsisë martire çame të larguar nga shovinistët grekë në vitin 1944. Vepër nga skulptori i talentuar çam Zeqir Alizoti.