Menorë eshte mbajtes qirinjsh (shandan) me shtatë krahë është një nga simbolet kryesore fetare të jahudizmit dhe në shtetin e Izraelit në emblemën e shtetit. Menorah e ka origjinën në Babiloni dhe ndoshta e simbolizon iluminizmin.

Kippa dhe Menora
Menora e Knessetit ne Jerusalem

Shih edheRedakto