Rrathet blu jane lojtaret mesfushore

Mesfushorët sipas shoqates të futbollit janë lojtarë te cilët luajnë në mes të fushës.Disa mesfushore luajnë një rol mbrojtës ndërsa disa të tjerë luajnë rol sulmues.Numri i mesfushorëve në një ndeshje varet nga formacioni i ekipit. Mesfushorët përdorin më shumë energji sesa të tjerët pasi duhet të mbrojnë sulmuesit kundërshtarë dhe gjithshtu duhet të kthehen përseri në sulm,pra distanca që bën nje mesfushor është më e madhe se ajo e të tjerëve.

Mesfushor qëndrorRedakto

Mesfushori qëndor është lojtari që luan në qëndër të fushës. Ai luan në mes të mbrojtjes dhe sulmit. Mesfushorët organizojnë lojën sulmuese të skuadrës dhe e pasojnë topin tek sulmuesit.

Mesfushor anësorëRedakto

Mesfushori anësorë është lojtari që luan në krah të majtë ose të djathtë të fushës. Një nga lojtarët më të mirë që ka luajtur në krahun e djathtë të mesfushës është David Beckham.