Met Hasa luftëtar antifashist. Hero i popullit.

JetaRedakto

Lindur në fshatin Kërçukje të Ndroqit, në moshen 12-13 vejëcare merr pjesë në lëvizjen ilegale antifashiste. Kapet në befasi gjatë aktivitetit ilegal. Gjatë rrugës parë në Tiranë u shpëton rojave gjermane. Merr pjesë si partizan në Batalioni i III i Grupit të Pezës(1943) dhe më vonë në Batalioni i IV të Bigada e XXII. Bie dëshmor në Qafa e Peshkves në Pukë më 04.11.1944.

LiteraturaRedakto

  Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.