Metamorfoza e KërcellitRedakto

Metamorfozat e kërcellit janë rezultat i përshtatshmërisë së gjatë të llojeve (specieve) të bimëve ndaj ambientit qe i rrethon. Duke iu përshtatur kushteve të jashtme, kërcelli është i aftë të ndryshojë si formën ashtu edhe strukturën e tij. Te kërcelli dallojmë metamorfoza nëntokësore dhe mbitokesore. Kërcejtë nëntokësorë në ndonjë rast, duke iu përshtatur kushteve të jetës në tokë kanë ndryshuar ndërtimin e tyre anatomik. Këto pjesë të kërcellit nëntokësorë janë kthyer në organe për rezervimin (grumbullimin) e materieve ushqimore. Metamorfozat e kërcejve nëntokësorë janë: rizoma, zhardhoku, bulbi, etj. [1]

  1. ^ Rexhepi, Ferat (2003). Bimët mjekësore. Prishtinë: XHAD studio. ff. 32, 33, 34, 35. ISBN 9951 - 00 - 024 Shiko vlerën e |isbn=: gjatësia (Ndihmë!). Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)