Milazim Krasniqi lindi në fshatin Breznicë, Kosovë më 25 tetor 1955. Është gazetar, publicist, poet, shkrimtar, studiues dhe profesor universitar.

Milazim Krasniqi
Milazim Krasniqi në zyrën e tij
Milazim Krasniqi në zyrën e tij
U lind më25.10.1955
Breznicë, Prishtinë
Kombësiashqiptar
Faqja zyrtare
https://milazimkrasniqi.wordpress.com

Biografia Redakto

Profesor i asocuar i gazetarisë në Universitetin e Prishtinës, Milazim Krasniqi udhëheq Departamentin e Gazetarisë në Fakultetin Filologjik, aty ku në vitin 2004 ka fituar titullin e doktorit të shkencave filologjike. Themelues i Institutit të Medies, redaktori i parë i zhurnalit “Media”, Krasniqi ka shërbyer edhe si anëtar i Bordit të Drejtorëve të Radiotelevizionit Publik të Kosovës (2001-2009) dhe anëtar i Këshillit Drejtues të Universitetit të Prishtinës (2008-2010.) 

Një ndër themeluesit e Lidhjes Demokratike të Kosovës, bashkëpunëtor i afërt i presidentit të ndjerë Ibrahim Rugova, Krasniqi është një ligjërues, poet, romansier, dramaturg, publicist dhe komentues politik. Për mbi dhjetë vite ai ka shërbyer si sekretar  i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kosovës, kryeredaktor i revistës “Fjala” dhe “Interesi Nacional”, redaktor përgjegjës i gazetës ditore “Bota Sot” dhe kolumnist i rregullt i gazetave dhe revistave të ndryshme. Disa vite ka qenë edhe bashkëpunëtor i rregullt i Radios Evropa e Lirë, emisionet në gjuhën  shqipe.   

Disa nga mbi 30 librat e tij që përfshijnë poezinë, romane, drama, studime dhe publicistikë, janë: Letërsia dhe besimet fetare, Soneti në poezinë shqipe, Islami i keqkuptuar dhe fatkeqësia botërore , Fotografitë e kujtimeve, Rulet rus për Ali Pashën, Monedha e Gentit, Nacionalizmi shqiptar, E kujt është kjo kulturë. Krasniqi është autor edhe i teksteve universitare Hyrje në Gazetari dhe Ekskomunikimi si histori e fshehur dhe mentor i shumë studentëve të nivelit Master dhe PhD. Ka një numër të punimeve akademike të botuara nëpër zhurnalë të shumtë vendor dhe ndërkombëtar përfshirë: Media dhe Seminari - Universiteti i Prishtinës, Sarajevske Sveske - Sarajevë,  Vizione-Shkup, Vjetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, etj. Ai ka prezantuar kumtesa në sesione të ndryshme shkencore si në Seminarin Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare, në Universitetin Sakarya–Turqi, Universiteti UFO –Tiranë, etj.

Si komentues politik ai ka qenë i ftuar shumë herë në programe dhe debate televizive.

Milazim Krasniqi, në kuadër të veprimtarisë së tij, studion edhe fenomene të ndryshme me të cilat shoqëria kosovare përballet, ndër to, edhe gjendjen e mediave në Kosovë dhe mendimet e tij i shpreh pos nëpër libra, edhe në blogje personale.

Krasniqi jeton në Prishtinë me të shoqen Edibe Krasniqin, me të cilën ka tre fëmijë.

Bibliografia Redakto

 • Nacionalizmi shqiptar (studim)
 • Rigjetja e vetes (poezi)
 • Vepra komplete (vëllimet 1-7)
 • Imazhi gri (poezi)
 • Pirg vegimi (poezi)
 • Qeshje sardonike (poezi)
 • Formula e Katonit (poezi)
 • Kurs për pantomime (poezi)
 • Dalja e atdheut edhe nga ëndrrat (poezi)
 • Dritë në kujtime (poezi)
 • Fijet e shpirtit (roman)
 • Fotografitë e kujtimeve (roman)
 • Zbulimi (komedi)
 • Mos më merrni në qafë (komedi)
 • Punë Sizifi (komedi)
 • Kush i bie fyellit (komedi)
 • Bryma e vdekjes (dramë)
 • Kosovë në ndërgjegje (dramë)
 • Monedha e Gentit (dramë)
 • Rulet rus për Ali Pashën (dramaturgji)
 • Një Antigonë e re (tragjedi)
 • Kësulkuqja e shekujve (tragjedi)
 • Horrat në krye të detyrës (publicistikë)
 • Kosova pas 22 janarit 1998 (publicistikë)
 • Në çfarë Kosove do të jetojmë (publicistikë)
 • Ankthi i vjetër në shekullin e ri (Presionet e Serbisë ndaj Kosovës pas vitit 1999) (publicistikë)
 • Soneti në poezinë shqipe (studim monografik)
 • Dhuna dhe qytetërimi perëndimor: Islami si fillim i historisë (studim)
 • Islami i keqkuptuar dhe fatkeqësia botërore (studim)
 • Hyrje në Gazetari (libër universitar)
 • Letërsia dhe besimet fetare (studim)
 • Ekskomunikimi si histori e fshehur (studim)

Burimet e të dhënave Redakto