Mimoza Ahmetaj ishte deputete e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), kur është shpallur Pavarësia. Ka lindur më 01.10.1971 dhe është Doktore e Stomatologjisë, specialiste e ortodoncisë. Ishte ministre e Integrimit Evropian dhe Ambasadore e Republikës së Kosovës në disa shtete.