Mir’ se erdhe Enver djali

këngë

Mir’ se erdhe Enver djali kenge e kenduar per Enver Hoshen ne vitin 1978

NgjarjaRedakto

InterpretimiRedakto

TekstiRedakto

 • Atë dit’ që erdh haberi:
 • Dilni, se po vjen Enveri!
 • Çelen portat, ndritën lagjet,
 • feksen sheshet dhe sokaqet.
 • Mir’ se erdhe Enver djali
 • se neve na mori malli.
 • Anetë të mira shumë
 • Në çdo hap, në rreth e vunë.
 • Gazi yt me shatë nure,
 • mbi çdo gur lëshoi lule.
 • “Këtë radh’ do flas pa kartë,
 • thot’ udhëheqësi i Partisë”,
 • t’i zë të gjitha me radhë
 • kujtimet e vegjëlisë.”
 • Te furra e Haso Imerit
 • ia kthen këngës vetë Enveri;
 • këngës seç ia merr Partia,
 • iso mban gjith’ Shqipëria.
 • Mir’ se erdhe Enver djali,
 • se neve na gëzoi xhani!

Gjirokastër, 1978

Lidhje te jashtmeRedakto