Mirela është film i vizatuar i metrazhit të shkurt për fëmijë, i prodhuar nga kinostudioja Shqipëria e Re në vitin 1978. Ana edukative kuptohet nga vetë titulli i filmit i nxjerr nga notat muzikore Mi-Re-La. Mirela është përgatitur nën skenarin e Shpresa Vretos, regjin dhe vizatimet i ka bërë Bujar Kapexhiu dhe operator i filmit është Tomi Vasoja. Muzikën e filmin e ka kompozuar artisti i merituar i kohës Ferdinand Deda, montazhin Elsa Bushati. Si piktorë ekzekutiv janë zgjedhur Natasha Vodica, Elefteria Mella, Zamira Keçi ndërsa për operator zëri Vangjeli Leka dhe si teknolog i ngjyrave është angazhuar Nasi Shamia.[1]

Përmbajtja

Redakto

Filmi fillon me një të qarë të Mirelës, të cilës për ta qetësuar i afrohet i ati. Por e ka vështirë të kupton se pse Mirela qanë dhe pasi e mundon pakë ca vetën, i bije ndërmend që ka përgatitur ca nota muzikore të cilat i ngjyrosë dhe i vendosë mbi shtratin e Mirelës. Por Mirela nuk qetësohet dot edhe pse nga ato tri nota krijohen tri çupa. Të brengosura për Mirelën, vendosin që ta marrin atë në një udhëtim që vetëm ëndrra e fëmijës me ndjena për muzikë mund ta kuptojë.[1]

Burimi i të dhënave

Redakto
  1. ^ a b youtube : MiReLa