Mirolub Jevtiq

historian serb

Prof Miroljub Jevtiq, profesor në Fakultetin e Shkencave Politike në Beograd.

Miroljub Jevtic.JPG

Jevtiq ka lindur në vitin 1955 në Vranjë, Serbi. Udiplomua në Fakultetin e Shkencave Politike, Universiteti i Beogradit, magjistroi me tezën "Konceptim islam i luftës dhe rolin e Konferencës Islamike në ruajtjen e paqes", në Fakultetin Juridik, ndërsa doktoroi me tezën " Xhihadit modern dhe Lufta" në Fakultetin e Shkencave Politike. Ësht themelues dhe kryeredaktor revistës “Politika I religija"(Politika dhe feja") kjo është revistë shkencore me renome në botë, kushtuar veprave të botuara në këtë discipline,e cila filloi të shtypet në Beograd në shkurt 2007. Revistën e shtyp "Qendra për Studimin e fesë dhe tolerancën fetare."

Kariera në FSHP në BeogradRedakto

Veprat e botuaraRedakto

„Religija i politika – uvod u politikologiju religije“, Instituti pwr studime politike dhe FSHP Beograd, 2002, ISBN 86-7419-048-0

„Savremeni džihad kao rat, I izdanje 1989, Nova Knjiga, Beograd, ISBN 86-7335-052-2, botimi i II , Grafomotajica, Prnjavor, 1995, ISBN 86-7116-001-7,botimi i III ,

Nikola Pašić, Beograd, 2001, ISBN 86-7987-010-2

„Od Islamske deklaracije do verskog rata u BiH“, botimi i I Filip Bišnjić, Beograd, 1993, ISBN 86-7363-125-4,botimi II Grafomotajica, Prnjavor, Republika Srpska, 1995, ISBN 86-7116-002-5

„Albanci i Islam“, Grafomotajica, 1995, ISBN 86-7116-003-3

„Islam u delu Ive Andrića“, autorsko izdanje, Beograd, 2000, Prosveta Internacional, Beograd

„Sve naše zablude“, autorsko izdanje, Beograd, 1998, Prosveta internacional

„Islam i geopolitička logika" /koautor/ Koving-inžinjering, 1995, Beograd

"The Crime Awaits the Punishment", Novi Sad, 1997, Megilot publišing, olet-press/Imel-publišing, Srpsko Sarajevo, ISBN 86-7170-001-1 /koautor

„Muslimani između vjere i nacije"/koautor/, Narodna i univerzitetska biblioteka Petar Kočić Banja Luka, Banja Luka, 1996, ISBN 86-7044-030-X

Lidhje të jashtmeRedakto