Gjeneral Mohamed Ali Farrah Aidid (Somali: Maxamed Faarax Caydiid, arabisht: محمد فرح عيديد) (15 dhjetor 1934 - 2 gusht 1996) ishte një udhëheqës të diskutueshëm Somalisht ushtarake, përshkruhet shpesh si një kryekomandant [1] Ai pohoi se. Presidenti i Somalisë 1995-1996. Ai ishte kryetar i Kongresit të Bashkuara Somalisht (USC) dhe më vonë Aleanca Kombëtare somalisht (SNA). Ai e dëboi regjim diktatorial Mohamed Siad Barre nga kryeqyteti, Mogadishu dhe përfundimisht nga Somalia në një konflikt Somali klanit të bazuara.


Në vitin 1992 ai sfidoi praninë e Kombeve të Bashkuara dhe trupat e Shteteve të Bashkuara në vend. Përgjithshme Aidid ishte një nga objektivat kryesore të operacionit Restore Hope, Kombet e Bashkuara dhe Shtetet e Bashkuara operacioni ushtarak që erdhi në vend për të siguruar ndihmë humanitare dhe për të thyer rrethimin ushtarak. Ai u bë e përgjithshme e Somalisë për një periudhë të shkurtër pas duke i detyruar forcat e OKB-së të braktisin vendin në 1995.

Vdekja Redakto

Më 24 korrik 1996 Aidid dhe milicia e tij të angazhuar në luftë me forcat e luftës dhe ish-aleatët e Ali Aidid Mahdi Muhammad Ali dhe Osman Atto. Plagosur me armë zjarri gjatë luftës, Aidid pësoi një goditje fatale zemër më 1 gusht, qoftë gjatë ose pas operacionit për të trajtuar plagët e tij. [7].