Moisi Zaloshnja lindi më 28 shkurt të vitit 1919 ishte shkrimtar shqiptar.

Veprimtaria e tij letrare është e gjerë dhe e hershme. Ajo zë fill që në moshën 16 vjeçare, kur ai ishte nxënës shkolle. Pas çlirimit shkroi mëse 30 libra për të vegjël e për të rritur si dhe shumë të tjerë që kanë mbetur si dorëshkrime.

Veprat letrareRedakto

  • “Kohët e ndryshuan”
  • “Nën hijen e Tomorrit”
  • “Tregime të zgjedhura”
  • “Kur malet kërkonin diellin”
  • "Gure stralli"

  Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.