Mokra në Qylagë është një artefakt i gjetur rastësisht nga një person derisa po gërmonte për një kanal në fshatin Qylagë. Gjatë punimit të tokës së tij në vitin 1989 pronari "Sherif Adem Mërtezi" i cili ka dhënë informacione të sakta dhe të plota ka hasur në mure të ndërtuara me gurë e llaç si dhe ka gjetur një "mokër" të plotë dhe një fragment tjetër të mokrës.[1]

PërshkrimiRedakto

Mokra është artefakt e cila është e përbërë nga dy pjesët dhe ka dimensione:

  • Gjerësi 32cm
  • Lartësi 12cm.

Në mokër vërehen vrimat e saj se ku kanë qenë të vendosura pjesët e metalta që kanë shërbyer për ta rrotullar pjesën e epërme të saj.

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

https://fjale.al/mok%C3%ABr