Hape menynë kryesore
Monumenti Nëna Shqipëri

Nëna Shqipëri ndodhet në hyrje të kompleksit të "Varrezave të dëshmorëve të Luftës së Dytë Botërore" në Tiranë dhe është 12 metër i lartë. Statuja është në beton dhe është përuruar në varrezat "Dëshmorët e Kombit" në vitin 1971. Realizues janë Kristaq Rama, Muntaz Dhrami dhe Shaban Hadëri.

PershkrimiRedakto

Është një statuje e vendosur mbi një piedestal, 3 mëtra i lartë, ku është shkruar "Lavdi e përjetshme dëshmorëve të Atdheut"

Koordinatat: 41°18′31″V 19°50′24″L / 41.30861°V 19.84000°L / 41.30861; 19.84000