Monumenti i Skënderbeut në Tiranë

Tirana - Skanderbeg Square (Sheshi Skënderbej) - by Pudelek.jpg

Monumenti i SkënderbeutTiranë i ngritur më 1968, dhe ndodhet ne zemrën e Tiranës, sheshi Skënderbej. Ky monument është një vepër e Odhise Paskalit në bashkëpunim me Andrea Mano dhe Janaq Paço për konceptimin e tij. Ai u vendos në Tiranë me rastin e 500 vjetorit të vdekjes së heroit kombëtar. Për nder të tij sheshi njihet me emrin "Skënderbej". Përpara tij, në të njejtin shesh, ndodhej monumenti i Ismail Qemalit, të parit krijues të shtetit shqiptar, babait të pavarësise kombëtare.

Coordinates: 41°19′39″N 19°49′08″E / 41.327516°N 19.818896°E / 41.327516; 19.818896