Hape menynë kryesore

Moti paraqet gjendjen momentale të temperatures ,te presionit te ajrit ,erave të reve dhe reshjeve .[1]

Elementet e motit janë: temperature e ajrit, shtypja atmosferike, era- shpejtësia dhe drejtimi i saj, vranësirat, reshjet atmosferike etj.

shih edhe këtëRedakto

ReferencaRedakto

  1. ^ LIGJI PËR VEPRIMTARITË HIDROMETEOROLOGJIKE Në amëzën assembly-kosova.org