Muay Thai është një forme e një art te dhunshëm dhe te forte marcial (luftarak). Ky sport rrjedh nga Tailanda dhe ka pikëpamje te ngjashme me thaiboxin dhe me kickboxin. Nuk është sport shume i vjetër dhe pikëpamjet e këtij sporti mvaren me gjuajtjen me këmbe e cila përcaktohet me shumë te forca me gjuajtjen me gjunjë dhe me gjuajtjen me grusht(dore).

Tani sporti Muay Thai është një sport i përhapur ne gjithë Azinë e ne bote ka prejardhje nga Azia jugore, Kamboxhia dmth Tailanda. Sporti luftarak ne sparring zhvillohet me dy persona dhe nuk ka forma te tjera te paraqitjes (psh. Pomset).

Historia e këtij sport ende nuk është shumë e qarte vetëm dihen te dhënat me kryesore.

Muay Thai thamë se është e ngjashme me kickbox dhe thai box dmth Muay Thai është përzierje e këtyre dy sporteve dhe përmban edhe disa gjera shtese qe përdoren për mundjen e këtyre dy sporteve tjera (thai box, kick box) nga kjo rrjedhim se ky sporte është krijuar posaçërisht për luftën e hershme ne Tailandë për tju kundër vy sporteve te tjera tajlandeze dmth Muay Thai është mbreti i sporteve tajlandeze.