Muhedin Targaj

futbollist shqiptar

Muhedin Targaj ka lindur në Tepelenë më 17 mars 1955. Shkollën e mesme e ka kryer në qytetin e lindjes, Tepelenë. Ka kryer studimet e larta në Shkollën e Lartë të Ministrisë së Punëve të Brendshme. Në vitin 1973–1987, ka qenë lojtar më skuadrën e Dinamos dhe në një periudhë të gjatë kapiten i saj. Ka fituar shumë tituj kampionë, Kupa Republike dhe ka qenë pjestar lider në shumë suksese të kësaj skuadre. Në vitet 1975 – 1987, anëtar i ekipeve shpresa dhe kombëtare, duke qenë edhe kapiten i tyre. Është kampion i ballkanit me shpresat në vitin 1978. Nga viti 2001–2005, ka qenë Drejtori Teknik i Klubit Dinamo. Nga viti 2001 e në vazhdim është Anëtar i Komitetit Ekezekutiv të FSHF-së.