Mustaf Syla ka lindur më 1967Prishtinë, është një sportist nga Kosova.

Shkollën fillore dhe atë të mesme i kreu në Prishtinë. Ka të përfunduar edhe Fakultetin e Kultureë Fizike (DIF). Që nga mosha e re filloi të merrej me sport, para së gjithash me sportin e mundjes ku u dallua si nje mundist i zoti. Mustaf Syla ishte shumë herë kampion Evrope dhe Ballkani në mundje, duhet të veçohet suksesi i tij në vitin 1985Clermont-Ferrand të Francës, ku u shpall Kampion Bote.

Aktualisht Mustaf Syla merret me klubin e mundjes KEK-u nga Prishtina, ku kryen funksionin e trajnerit.