Muveta Imam Malik (Arabisht: موطأ الإمام مالك) është koleksion i haditheve e botuar nga Imam Maliku. Është puna më e njohur e Imam Malikut, el-Muveta ishte puna e parë ligjore për të inkorporuar dhe bashkuar hadithin dhe fikhun së bashku.

Muwatta Imam Malik

Përbërja e el-Muveta Redakto

El-Muveta përmban rreth 1,720 hadithe të ndara midis terminologjisë së hadithit si vijon:[1]

Lidhje të jashtme Redakto

Referimet Redakto

  1. ^ "The Hadith for Beginners", Dr. Muhammad Zubayr Siddiqi, 1961 (2006 reprint), Goodword Books