Mysfirë nderi është këngë e këngëtares kosovare Fevzije Berani - Gili. Muzika dhe teksti janë nga Ilir Berani ndërsa orkestrimi eshte nga Darko Dimitrov. Është produksion i vitit 2007.

Kjo këngë e fitoi çmimin "Çesk zadeja" në festivalin "Kënga magjike 2007". Është një nga 8 këngët e albumit 20 vjet në diasporë te Fevzije Beranit.

Teksti i këngës
I
Dashuria ime është teatër
cirku ende po vazhdon me shfaqjen
një palaqo i buzeqeshur
qe e fsheh lotin me dore
ky ështe roli im kryesor

REF

Jeta është spektakel
ne jemi aktorë
vetëm njëri mund të jetë
mbret
kur te fiken dritat
kur skemi vizitor
ne mbesim vet
ne mbesim vet
II
Nganjëherë jam si magjistar
nën kapelë unë e fshehi dhembjen
zemra ishte e trishtuar
nga një zgjidhje e gabuar
mbajta gjumin, humba ëndrrën
Si në ethe zgjohem natën vonë
fshehurazi dua t'perqafoj
je i ftohte ti nuk me fton
jo ti mua nuk me don
REF
Jeta është spektakel
ne jemi aktorë
vetëm njëri mund të jetë
mbret
kur te fiken dritat
kur skemi vizitor
ne mbesim vet
ne mbesim vet
Jeta është spektakël
ne jemi aktorë
fundin s'mund ta di jo
asnjeri
një dashuri debakel
nëse dekorohet
do t'jetë mysa-
-fire nderiii
III
Jeta është spektakël...