Natasha Lako lindi në Korçë, më 1948. Ajo është shkrimtare, skenariste e një sërë filmash shqiptarë, publiciste. Dy here deputete e PD ne Parlamentin e pare pluralist.Ka botuar disa libra me poezi, si: "Marsi brenda nesh", 1972, "E para fjalë e botës", 1979, "Këmisha e pranverës", Prishtinë 1984, "Yllësia e fjalëve", Tiranë 1986, "Natyrë e qetë", Tiranë 1990, "Thesi me pëllumba", Tiranë 1995, Këmbë dhe duar 1998, Perkthim Tomas Transtromer "Perandoria e barit" 2002, Lëkura e ujit 2005, Ribotim Tomas Transtromer-ripermbledhje" Qielli i lene pergjysem" 2011 Ese Energjia filmike 2006, romanin "Stinët e jetës" etj.”Kunderperfytyrimi” 2016 skenare filmash: Mësonjtorja, Një emër mes njerëzve, Fjalë pa fund, Muri i gjallë, Partizani i vogël Velo, Rruga e lirisë, Një vit i gjatë, Plumba perandorit, I paharruari, Fletë të bardha, Lule të kuqe, lule të zeza, Përcjellja, shkronjat e pavarsisë, Te fala Ndreke Luca, Koha e pelikules( Xhanfise Keko)Rikard,( Aktorit Regjisorit Rikard Ljarja)

E perfshire ne antologji boterore te poezise dhe ne disa permbledhje nderkombetare poetike.