Need for Speed : Shift - është loja e 13 garash më makina video gamë e ndërtuar nga Need for Speed dhe e publikuar nga Electronic Arts. U anoncua në dhjetor 2008 si pjesë e 3 lojërave që do publikonte dhe do shiste "Need for Speed : Nitro" dhe "Need for Speed : World Online". Shift u krijua nga Slightly Mad Studios në bashkëpunim me EA Black Box dhe publikuar për Electronic Arts. Është një lojë e cila bazohet dhe fokusohet më shumë në garë.

LojaRedakto

Rregullimi i makinësRedakto

Opsionet e rregullimit të makinës përfshijnë kozmetikën por edhe performance dhe është më e saktë së lojërat e tjera, afekte afruesesi : aerodinamika, gomat, frenat, diferencialët, dhe marshat. Nitro do të jetë gjithashtu një opsion ngjarjeje, por ndryshe nga lojërat e tjera do të jetë më shumë e realizuar.

PistatRedakto

Janë gjithsej 19 pista në total përfshirë rrethet e botës reale si Brands Hatch, Nurburgring Nordschleife, Road America, Spain, Silverstone, Willow Springs, Donington Park National and Mazda Raceway Laguna Seca.[5]

Përbërja dhe ndërtimi i lojësRedakto

Gjatë një intervistë të prodhuesit të Shift, Geever, më lojën është punuar për 2 vjet. Ai përmendi së loja kishte një "eksperiencë Shoferi". G-force do të luajë një rol të rëndësishëm në lojë, e cila do të afeksionoje edhe lojtarin dhe AI.

PamjaRedakto

Brenda makinës do të rikthehet, dukë nxjerrë për herë të parë pamjen brenda lojës që në Need for Speed Porsche Unleashed. Pamja Brenda makinës do të jetë e detajuar, do të shikoni pilotin dukë ndërruar marshat, kthyer kokën ose dukë parë në pasqyrë. Edhe përplasjet do të paraqitën në ekran. Gjatë përplasjes ekrani do të bëhet gri për disa momente. Zëri do të jetë i lidhur më përplasjen, gjithashtu do të dëgjohet edhe frymëmarrja e shoferit.

MuzikatRedakto

Muzikat e Shift mbetën të njëjta më ato të EA, si Need for Speed : ProStreet, Most Wantëd dhe Carbon.

Loja e limituar dhe shtimet në lojëRedakto

EA premtoi së do të bënte lojërat limituara më të sakta dhe më tërheqëse. Loja e limituar 1.01 të cilës ju shtua LAN (Local Area Network) play dhe Mouse Support, e cila ka një menu të plotë përreth lojës, në versionin PC. Lojës të limituar 1.02 I janë shtuar 5 makina (Toyota Supra Mk IV, 1971 Dodge Challenger R/T, 1969 Dodge Charger R/T, 1967 Corvette dhe 1967 Shelby GT-500) dhe një skuadër e re online "Team Racing" lloji lojë, ku një Skuadër Blu garash garon kundër Skuadrës të Kuqë. Për më shumë, loja e limituar 1.02 ka rregulluar shumë pjesë të performancës (especially with ATI cards), ka stimuluar lojën, dhe ka rritur numrin maksimal të lojtarëve online nga 8 në 12.

Publikimi dhe shitjaRedakto

MarketinguRedakto

Një shtim I është bërë edicionit standard, një Special edicion i lojës është krijuar. Special edicion ka më shumë bonuse së Standard edicion, përfshirë : një poster të lojës, një makinë të pazhbllokueshme dhe një garë online. Për të promovuar lojën në Australi, një TV special, Need for Speed : Shift Challenge, u transmetua në One HD para së loja të dilte në treg. Në reklamë janë dy atletë të cilët bëjnë një garë në Oran Park Raceway.

Si është pritur nga të tjerët ?Redakto

Shift është favorizuar shumë nga kritikat, dukë u vlerësuar nga Metacritic me 83 %. IGN I dha çmimin e 9 nga 10 çmimet e lojërave më të pabesueshme dhe më të realizuar, IGN I dha çmimin Editors' Choice. Official Xbox Magazine i dha gjithashtu çmim kësaj lojë dukë thënë së ka një pamje shumë të bukur piloti, një carjere {pjesë e lojës} shumë të thellë, tërheqëse dhe një shumëllojshmëri opsionesh, gjithashtu i dha çmim për ndërtimin më të mirë të lojës Eurogamer {Kompani dhe publikues lojërash} nga 10 të mundshme të vlerësimit i dha 7 dukë thënë së nëse disa elemente të tjerë në pamje në zë, etj, të ishin më të arritura atëherë do të kishte pasur një të ardhme më të mirë, dukë parë edhe lojëra të cilat e konkurrojnë atë si : Forza Motosport 3 dhe Gran turismo 5. Pritët akoma më shumë nga prodhuesi i saj në të ardhmen, pranë në lojërat e raja.

Ku mund ta gjeni ?Redakto

Eshtë një lojë të cilën e gjen në versione për : Play Station 2/3, Xbox 360, Pc {Sistem Operimi Windows} dhe ndoshta Makintosh. Loja blihet në dyqane lojërash elektronikë. Kujdes ! Mos merrni lojë e cila lexon këtë emër por nuk e ka këtë logo dhe gjithashtu shikoni parametrat e kompjuterit dhe krahasohini më ato të kompjuterit tuaj në mënyrë që mos e blini lojën kot dhe mos ju punojë në kompjuterin tuaj.

Parametrat për PCRedakto

  • Sistemi i operimit : Windows XP (Service Pack 3) ose Windows Vista (Service Pack 1) / Windows 7 CPU : Intel Core 2 Duo 1,6 GHz or AMD Phenom II at 2,8 Ghz ose më i shpejtë
  • Memoria : 1,0 GB (Windows XP), 1,5 GB (Windows Vista/Windows 7) 2,0 GB për performance opsionale (Windows XP/Windows Vista/Windows 7)

Vendi bosh në hard drive : 6 GB vend i lirë

  • Grafikat : 256 MB Kartë Grafikë, që suporton Pixel Shader 3.0. e rekomanduar : ATI Radeon X1800 XT 512 MB ose më e madhe, NVIDIA GeForce 7800 GT 256 MB ose më e madhe (Më e mira është në GeForce GTX 200+ or ATI Radeon HD 4000+ ose ekuivalentja).
  • Zëri : DirectX 9.0c
  • Network {Linja e internetit ose e Lan} : 512kbps ose më i shpejtë
  • Luhet më : LIve Xbox, maus, tastierë, etj.