Neo-kolonializmi është një term i rëndësishëm për sistemin ndërkombëtar ekonomik kapitalist sa i përket marrëdhënieve mes vendeve dhe koncerneve në të ashtu-quajtur "botën e pare" dhe "botës së tretë", pas shpërbërjes së perandorive koloniale në 20 Shekulli.


Literatura

Redakto
  • Mongo Beti, Main basse sur le Cameroun. Autopsie d'une décolonisation (1972), reédité chez La Découverte, Paris 2003
  • Michel Chossudovsky, Global Brutal - Der entfesselte Welthandel, die Armut, der Krieg Frankfurt a. M. 2003

Burime

Redakto


Shih edhe

Redakto
Redakto