Nike, Inc. (shqiptohet Najki) është një kompani e madhe Amerikane që njihet për prodhimin e pajisjeve sportive. Kjo kompani është furnizuesi më i madhe të këpucëve dhe rrobave atletike në botë. Me dyqane dhe fabrika në të tërë botën, Nike ka më shumë se 30,000 punonjës. Zyrat qendrore gjenden në Oregon, ShBA.

Example alt text
Logo i Nike

KritikaRedakto

Nike njihet si një kompani që shfrytëzojnë njerëzit nëpër vende te varfra, sepse ata punësojnë fëmijë dhe u japin rrogat shumë të vogla.

ReferimeRedakto

]