Nikolaj Fjodorov (regjisorë)

Nikolaj Petroviç Fjodorov (Rusisht: Никола́й Петро́вич Фёдоров; 7 prill 1914 – 5 nëntor 1994) ishte animator dhe regjisor sovjetikë-rusë. Ai ishte regjisorë i shumë filmave në vitet 1950 dhe 1960. Ai ishte bashkë-regjisor i filmit vizatimor të famshëm Mbretëresha e Borës.