Ninjitsu është arti i lashtë i luftëtarëve hije Ninja e Japonisë. Kjo është një metodë unike të lëvizin dhe të menduarit e cila zhvilluar sistemin tonë shpesh i referohen ne artin e fituar.

Ninjutsu

Taijustu është metoda themelore të mbrojtjes të përdorura. Kjo metodë e qetë vazhdon lëvizjen e trupit lejon përdoruesin të krijojë një furnizim kurrë fund i kundërvihet efektive për ndonjë situatë të caktuar të mbrojtjes dhe është unike për Ninjitsu.

Ninjitsu është një sistem i plotë luftuar që kanë të bëjnë me të Fizike, aspektet mendore dhe shpirtërore të zhvillimit të studentëve. Teknika mbulojnë flokët, hedh, luftimet tokësore, sulmet e shumta, armatime moderne. Dhe të gjitha llojet e armatimeve tradicionale Ninjitsu në fakt, në Ninjitsu nuk ka kufizim të llojit të teknikës në dispozicion, ne mund të shtoni në të taijutsu tonë. Fuqia e këtij sistemi të relaksuar duhet të jetë me përvojë për të vlerësuar

Ku ka Ninjitsu ardhur nga ? Redakto

Ninjitsu nuk ka ardhur në një të veçantë, arti i përcaktuar në radhë të parë, dhe shumë shekuj kaloi para Ninjitsu është themeluar si një sistemi të pavarur të njohurive në të drejtën e vet. Ninja, në fillim nuk e ka shfrytëzuar atë emërtim për veten e tyre, ata ishin vetëm praktikuesve të strategjive që u opposites kulturore të outlooks konvencionale të klasës në pushtet Japanese Samurai. Kulturë shumë të paligjshëm të tyre kundër shkoi nëntokësore dhe se ishte për këtë arsye vetëm se ishte e artit shrouded me shekuj e mister dhe konfuzionit të qëllimshëm në historinë japoneze.

Në AD637, nuk En Gyoja, një murg luftëtar, të ngritur Dojo Shugendo e tij në male Togakure. Kjo pas kryer për një 500 vjet të tjera. Diasuke Nishina ka lindur në këtë sekt në 1165. Në 1181 Trupat Heike grimcuar Warriors Shugendo dhe Diasuke Nishina u detyruan të largohen në jug të Iga Provinca. Këtu ai u takua me një prift mistik luftëtar - Kain Doshi. Ai studioi ky misticizëm dhe përshtatur atë për të mësuarit e tij Shugendo. Si të përkujtuar të rilindjes së tij, ai ndryshoi emrin e tij për të Diasuke Togakure dhe me këtë lindjes e Ryu Ninjitsu Togakure.

Cila ishte dënuar një herë si një teknikë të nëndheshme vrasësit, është sot më shumë njihet si një mënyrë pozitive dhe të fuqishme të jetës, në të cilën harmoni me natyrën, një njohuri pune e ligjeve universale dhe realizimin intuitive e ku të ardhmen është drejtuar dhe mësuar nga përvoja e Mënyrat luftëtar.

Perkthimi i Ninjitsu termi Redakto

Nin e ninjitsu dhe ninja, një tingull i vetëm të thjeshtë në japonisht, kërkon fjalët për të shpjeguar gjerë anglisht. Në se është më e nivelit fillor, Nin (e theksuar edhe ecni) mund të thotë durim, këmbëngulje, dhe durimi në të dy realms fizike dhe mendore.

Nin ka një përkufizim të dytë fjalor të vjedhurazi, sekreti apo fshehje. Ideogram Japoneze për nin përbëhet nga ideogramet më pak e "shpatë" dhe "zemër". Ndërtimin e karakterit me shkrim do të thotë se zemra, apo do të, është i kanalizuar dhe të drejtuara në mënyrë që t'i jepte efektivitetin e teh si një mjet për realizimin.

Në këtë kuptim më të gjerë të këtij koncepti, nin me të vërtetë do të thotë të jenë në kontrollin e një mendje, trup, dhe perceptimin e drejtë dhe e gabuar. Dhe të kesh aftësinë për të fokusi ju mendjen dhe zemrën në detyrat në jetën tuaj me efikasitetin e një teh xhicu ose jutsu e Ninjitsu thjesht do të thotë shkollë

Çfarë është Ninjitsu BBD Redakto

B.B.D. A është Brian Bujinkan Dojo. Kjo është një nga organizatat më të mëdha dhe më të respektuar të Evropës Ninjutsu. Krijuar në 1985 nga Shihan Brian McCarthy BBD rritet ende sot dhe të gjitha janë të trajnuar Blackbelts personalisht dhe vlerësohet nga Brian McCarthy. Ajo u ngrit për të zhvilluar dojos të fortë (klubet) me standardet më të larta të mësimit të jetë e mundur.

Kush është Brian McCarthy Redakto

Brian McCarthy ishte personi i parë për të arritur nivelin e zezë rrip në Evropë dhe ishte një ndikim të madh në përhapjen e sistemit efektiv të Ninjitsu mendohet jashtë Evropës. Brian është një mjeshtër i vërtetë i artit luftarak. Unë do të rekomandojë bërë përpjekje për të parë atë mësuar pa marrë parasysh çfarë artit ushtarak të studioni.

Po në lidhje me Portsmouth BBD Dojo Redakto

Kjo një dojo nën të Brian Andrew McCarthy vrapoi nga Thomas DAN 4 i cili i ka trajnuar në Ninjitsu për 20 + vjet. Z. Thomas shkon Dojo në Portsmouth & Brighton. Ne jemi krenar të kemi një Dojo përhershëm në Portsmouth dhe të punojnë në zhvillimin e potencialit të mirë në studentët tanë (jo të studentëve më të tërhequr nga notat e lehtë). Atmosfera është si një fis e familjes. Kjo krijon një qëndrim pozitiv dhe të relaksuar dhe lejon nxënësit për të zhvilluar një pyetje të hapur dhe mendje.

Dojo BBD Brighton Redakto

Chris Njerëzit 1 Dan ka 15 vjet Përvojë + në Ninjutsu. Dhe është rripin e Zi Host në Brighton. Përgjegjës për ditën për zhvillimin e ditës e të gjithë nxënësve në këtë zonë Brighton.

Ju Redakto

Ju janë të nevojshme për të bërë më të mirë me një qëndrim pozitiv. Pa marrë parasysh gjendjen tuaj aktuale (të mirë ose të keqe), ne do të ju nëpër të gjitha hapat e nevojshëm për të zhvilluar veten tuaj. Qëllimi juaj nuk duhet të jetë në një shkallë apo rrip, por për ta bërë veten tuaj më të mirë që mund të jetë.

Ju nuk do të jetë në krahasim me ndonjë tjetër. Ju jeni në ndonjë udhëtim personale këtu kështu do të jetë në krahasim me performancën e kaluara.